+ 385 1 2343 969 Kontaktirajte nas

Poslovni objekt Tisak (NDC)

Poslovno skladišni objekt NDC, TIsak , Slavonska avenija 11, Zagreb

OPIS GRAĐEVINE
Novinarsko distributivni centar sastoji se od tri dilatacije.Dilatacija 1: upravna zgrada, Dilatacija 2: tehničko-energetski blok i dio ureda te Dilatacija 3: hala,distribucija i radni prostori.

OPIS STROJARSKIH INSTALACIJAa

Za potrebe grijanja objekta u prizemlju dilatacije 2, instalirana je plinska kotlovnica sa dva kondenzacijska plinska kotla.Instalirana su dva kotla svaki učina 720 kW. Za potrebe odvodnje dimnih plinova za svaki kotao instalirani su limeni samostojeći dimnjaci.Ventilacija kotlovnice je ostvarena prirodnim putem.Kotlovnica je priključena na ST plinovod, prema Energetskim uvjetima GPZ. Za potrebe grijanja i hlađenja prostorija uredskog dijela objekta postavljanju se parapetne ventilokovektorske jedinice (FC uređaji) četverocijevne izvedbe, osim u prostorijama kantine, hodnicima i sobama za sastanke gdje se postavljaju se 4 smjerne kazetne ventilokovektorske jedinice Regulacija rada pojedinog FC uređaja riješeno je preko zidnog termostata.Toplovodnim grijačima zraka grijemo prostorije hale, tj. prostor distribucije.

U svrhu sprečavanja prodora hladnog zraka u zimskom periodu, u ulazne hodnike u prizemlju uredskog dijela poslovnog objekta te u prostoru distribucije u hali postavljene su iznad vrata zračne zavjese sa vodenim grijačem. U garderobama sa tuševima postavlja se električno podno grijanje. Hladnu vodu 7/12oC u ljetnom periodu za potrebe hlađenja osiguravju rashladnici vode sa zrakom hlađenim kondenzatorom. Za potrebe grijanja/hlađenja većeg skladišta instaliran je zasebni sustav grijanja/hlađenja preko VRF sustava sa vanjskim jedinicama postavljenim na krovu hale. Za hlađenje tehničkih (server) soba, hlađenja tehničke prostorije prostorije sa UPS uređajima, te prostorije djelatnika remitende instalirane su unutarnje klima jedinice zidne izvedbe.

Vanjske jedinice server soba i tehničke sobe sa UPS-om smještaju sa na krovove objekta, dok vanjska jedinica prostorije djalatnika remitende postavlja se na ploču prostorije unutar hale distribucije. Za potrebe ventilacije uredskog dijela poslovnog objekta instalirane su tri klimakomore na krovu objekta. Ventilacija prostora distribucije riješena je preko krovnih odsisnih ventilatora i dozračnih rešetki sa regulacijskom žaluzijom. Ventilacija sanitarija bez prozora riješena je mehaničkim putem preko krovnih odsisnih ventilatora.

1000068

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju.