+ 385 1 2343 969 Kontaktirajte nas

Alfa stan

OPIS GRAĐEVINE

Predmetni stambeno–poslovni objekt je klasično građeni objekt.Garažni prostor se nalazi na etažama -2,-1. U prizemlju se nalazi 5 poslovnih prostora u "roh-bau" izvedbi,te stambene jedinice dok se na ostalim katovima nalaze samo stambene jedinice.U objektu ukupno ima 115 stanova.Ulaz u objekt je iz Vrisničke ulice.

OPIS STROJARSKIH INSTALACIJA

Grijanje u stanovima je izvedeno kao etažno plinsko grijanje.Instalirani su turbo (neovisni o zraku u prostoru) plinski bojleri te radijatori kao ogrijevna tijela.Dimne plinove od izgaranja plina u plinskim cirko aparatima stanova odvodimo ventilatorom dimnih plinova u LAF dimnjak, Quadro izvedbe.Razvod cijevne mreže (dvocjevni sustav) vodimo s cijevima u podu od bojlera do razdjelnih ormarića te dalje do pojedinih radijatora. Građevina se priključila na ST plinovod koji prolazi Vrisničkom ulicom.Ispred svakog ulaza je postavljen ormarić sa regulatorom tlaka i plinskim ventilom.

Opće provjetravanje građevine rješeno je preko prozora.Ventilaciju sanitarija koje nemaju vanjske prozore riješavamo preko odsisnih ventilacijskih kanala.Završetak ventilacijskih kanala je iznad krova objekta. Dovod zraka u sanitarije i izbe je preko dozračnih rešetki postavljenjih u dno vrata.Garažni prostor je ventiliran sustavom odsisne ventilacije.Hlađenje u stanovima izvedeno je sa "split" jedinicama za hlađenje.

1000075

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju.